Vacature: Werkvoorbereider bedrijfsbureau

Ter Ter versterking van ons bedrijfsbureau zijn wij op zoek naar een Werkvoorbereider die de verbindende schakel vormt tussen de klant en de werkplaats. Weet jij wat er komt kijken bij het productieproces van metaalbewerking en wil jij administratief bezig zijn? Lees dan verder!


Locatie: Oisterwijk
Competentiegebied: Werkvoorbereiding, Bedrijfsbureau, ERP systemen, Metaalbewerking
Opleidingsniveau: MBO4
Dienstverband: Fulltime, dagdienst


  • Veel metaalbewerkingen onder één dak
  • Vakmanschap en nieuwe technologie
  • 50 medewerkers
  • Informele bedrijfscultuur

De functie

Over ons

Wij vragen

Wij bieden

Solliciteren


De functie

Wat ga je doen?

Je wordt onderdeel van ons bedrijfsbureau, een groep van 12 collega’s. Hier komen de aanvragen en orders van onze klanten binnen, worden de tekeningen gemaakt en de orders voorbereid om in productie te worden genomen.

Jouw werkgebied is breed, startend met de offerteaanvraag en calculatie tot en met een warme overdracht van de werkorder aan de productie. Je werkt daarbij met een nieuw ERP systeem waarin alle informatie gebundeld wordt en digitaal beschikbaar is.

Je beoordeelt aanvragen, calculeert prijzen en brengt offertes uit. Als de offerte een order wordt, controleer je deze op volledigheid van informatie en beoordeelt de handelingen die nodig zijn. Je voert de order in het ERP systeem in met de behoeftes vanuit de productie in je achterhoofd. Bij de werkvoorbereiding en overdracht aan de productie ga je zorgvuldig te werk: Je zorgt ervoor dat zij over alle informatie beschikken die zij nodig hebben, er duidelijke werkinstructies zijn en eventuele bijzonderheden goed worden uitgelicht. Ondertussen houd je goed contact met de klant. Je stemt eventuele onduidelijkheden af, bevestigt de order en levertijd en houdt deze in de gaten.

Kortom: een hele veelzijdige baan waarbij je verantwoordelijkheid neemt voor het hele traject van offerte tot en met werkorder.

Over ons

Wie zijn wij en hoe is het om bij JWM te werken?

Wij zijn een klein maar groeiend metaalbewerkingsbedrijf en beleveren interieur- en machinebouwers in Nederland. Elke dag opnieuw willen we onze klanten zoveel mogelijk toegevoegde waarde per kg bieden op het gebied van kwaliteit, kostenvoordeel en logistiek gemak. Dit doen we door een groot aantal metaalbewerkingen onder één dak aan te bieden, goed vakmanschap te leveren en voortdurend te investeren in nieuwe techniek en werkwijzen. Zo hebben we ons machinepark in 2017 uitgebreid met een hightech buislasermachine en in 2018 met een 5-assige CNC verspaningsmachine. Per 1 januari 2019 zijn we overgegaan op een nieuw ERP-systeem zodat ook onze interne systemen beter op elkaar aangesloten zijn en we slagvaardig blijven.

Opgericht in 2005 zijn we inmiddels uitgegroeid tot 50 medewerkers. Er is een goede onderlinge samenwerking en prettige werksfeer. Zo is er elke ochtend werkoverleg en lopen mensen gemakkelijk naar elkaar toe. De werkweek sluiten we af door samen wat te drinken en voor de zomer- en kerstsluiting houden we een barbecue.

Bekijk onze bedrijfsvideo.

Wij vragen

Wat vragen wij van jou?

Als werkvoorbereider vorm je de brug tussen klant en productie. Om deze functie goed in te vullen, zijn wij op zoek naar een collega die kennis heeft van metaalbewerking en begrijpt welke informatie de werkplaats nodig heeft. Daarom heb jij bij voorkeur praktijkervaring in de metaal, eventueel ook als hobby. Verder heb je:

  • MBO4 niveau in de richting van techniek
  • Kennis van 3D tekenpakketten
  • Kennis van orderintake processen

Je bent handig met ERP systemen, werkt secuur en houdt het databestand schoon en overzichtelijk. Jouw transparante manier van werken komt ook terug in hoe je communiceert: tijdig en helder. Je hebt een servicegerichte instelling en doet wat je belooft. Als het nodig is, werk je een uurtje langer door. De Nederlandse taal beheers je uitstekend, kennis van Engels en Duits is een pré. Bij voorkeur woon je in de omgeving van Oisterwijk/ Tilburg.

Wij bieden

Wat mag je van ons verwachten?

Als je bij JWM komt werken, is dat met de intentie een duurzame samenwerking met elkaar aan te gaan. We bieden je een fulltime dienstverband in een prettige werkomgeving waarin er oog en waardering is voor jouw bijdrage. Bij goed functioneren is er snel zicht op een vast dienstverband. De werkzaamheden zijn gevarieerd, geen dag is hetzelfde. Het salaris is marktconform en afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring.

Als organisatie investeren we voortdurend in nieuwe technologie en willen we ons door-ontwikkelen. Hierin nemen we je graag mee en bieden we jou de ruimte om (mee) te groeien. We bieden 25 vakantiedagen en 13 ATV dagen per jaar. We werken 8 uur per dag, tussen 07:00 en 17:00u en geven daarmee een stukje flexibiliteit in de werktijden. Eventuele overuren kunnen worden omgezet in vrije tijd waardoor je extra flexibiliteit kunt opbouwen. JWM is aangesloten bij de Metaalunie en de cao metaalbewerkingsbedrijf.

Is jouw interesse gewekt?

Solliciteer dan direct met de solliciteer knop. Ook kun je je CV en motivatie mailen naar Suzanne van Gils, HR Adviseur, via sollicitatie@metaalservice.nl

Voor meer informatie over de functie kun je telefonisch contact opnemen met Jeroen Adams, via telefoonnummer 013-50 30 591. Wij zien uit naar jouw reactie!

Team van JWM

Datum plaatsing: 6 juni 2019

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Is jouw interesse gewekt? Solliciteer direct via de mail:

Contactgegevens

Laarakkerweg 30a, 5061 JR Oisterwijk

+31 (0)13 5030 591