Vacature: Verspaner 5-assig

JWM is een metaalverwerkingsbedrijf in Oisterwijk dat volop in ontwikkeling is. We groeien gestaag en investeren voortdurend in nieuwe technologie. Zo hebben we onlangs een 5-assige verspaningsmachine (Hermle C40) aangeschaft. Voel jij je thuis in een zelfstandige functie en wil je zowel programmeren als het hele productieproces rondom deze machine uitvoeren? Lees dan verder!


Locatie: Oisterwijk
Competentiegebied: CNC verspanen, CAM programmeren, Metaalbewerking
Opleidingsniveau: MBO4 (techniek)
Dienstverband: Full-time, dagdienst


  • Veel metaalbewerkingen onder één dak
  • Vakmanschap en nieuwe technologie
  • 50 medewerkers
  • Informele bedrijfscultuur

De functie

Over ons

Wij vragen

Wij bieden

Solliciteren


De functie

Wat ga je doen?

Je wordt zelfstandig verantwoordelijk voor het gehele productieproces rondom het 5-assig verspanen, van programmeren tot eindcontrole. Je werkt met een 5-assige verspaningsmachine van het type Hermle C40 met Siemens besturing en produceert zowel enkelstuks als kleine series uit verschillende metaalsoorten, zoals staal, roestvrijstaal en aluminium.

Je komt te werken op de afdeling Verspanen, samen met 5 collega’s en een meewerkend voorman. Op de afdeling wordt gewerkt met meerdere verspaningstechnieken/machines en recentelijk is hier een 5-asser aan toegevoegd. Voor JWM is dit een relatief nieuwe techniek en we zijn op zoek naar iemand die hiermee vol aan de slag gaat en het 5-assig verspanen verder op de kaart gaat zetten bij JWM. 

Jouw werk begint met het lezen en controleren van de werkopdracht en technische tekening. Op basis daarvan bepaal je de juiste werkwijze, zoals verspaanvolgorde en opspanmethode. Je programmeert zowel de machine (Vector CAM) als de robot (EROWA). Je stelt de machine in/om en houdt het hele productieproces nauwlettend in de gaten. Je controleert voortdurend op kwaliteit, zo ook het eindproduct. Kleine storingen aan de machine los je zelf op, je houdt je machine en gereedschappen schoon en je werkplek opgeruimd. Je ontwikkelt je tot een specialist op jouw vakgebied en bent steeds op zoek hoe de processen verder geoptimaliseerd kunnen worden. Je draagt jouw kennis over aan collega’s en bent een waardig gesprekspartner voor de meewerkend voorman en productieleiding.

Kortom: een uitdagende en volwassen baan in een ondernemend bedrijf dat verder wil komen en jou verder wil brengen.

Over ons

Wie zijn wij en hoe is het om bij JWM te werken?

Wij zijn een klein maar groeiend metaalbewerkingsbedrijf en beleveren interieur- en machinebouwers in Nederland. Elke dag opnieuw willen we onze klanten zoveel mogelijk toegevoegde waarde per kg bieden op het gebied van kwaliteit, kostenvoordeel en logistiek gemak. Dit doen we door een groot aantal metaalbewerkingen onder één dak aan te bieden, goed vakmanschap te leveren en voortdurend te investeren in nieuwe techniek en werkwijzen. Zo hebben we ons machinepark in 2017 uitgebreid met een hightech buislasermachine en in 2018 met een 5-assige CNC verspaningsmachine. Per 1 januari 2019 zijn we overgegaan op een nieuw ERP-systeem zodat ook onze interne systemen beter op elkaar aangesloten zijn en we slagvaardig blijven.

Opgericht in 2005 zijn we inmiddels uitgegroeid tot 50 medewerkers. Er is een goede onderlinge samenwerking en prettige werksfeer. Zo is er elke ochtend werkoverleg en lopen mensen gemakkelijk naar elkaar toe. De werkweek sluiten we af door samen wat te drinken en voor de zomer- en kerstsluiting houden we een barbecue.

Bekijk onze bedrijfsvideo.

Wij vragen

Wat vragen wij van jou?

Om deze nieuwe functie goed in te vullen, zijn wij op zoek naar een ervaren verspaner met kennis van programmeren en een bovengemiddeld technisch inzicht. Je hebt

  • Mbo4 werk- en denkniveau in de richting van techniek, verkregen door opleiding of ervaring
  • Grote affiniteit met metaal

Je hebt gedegen vakkennis op het gebied van CNC verspanen, bij voorkeur 5-assig en je werkt graag in een verantwoordelijke, zelfstandige baan. In je werk zoek je actief de samenwerking op met anderen en je hebt een drijfveer om processen en werkwijzen steeds te willen vernieuwen en te verbeteren. Je beschikt over goede contactuele eigenschappen en bent bij voorkeur woonachtig in een straal van 30 kilometer rondom Oisterwijk.

Wij bieden

Wat mag je van ons verwachten?

Als je bij JWM komt werken, is dat met de intentie een duurzame samenwerking met elkaar aan te gaan. We bieden je een fulltime dienstverband in een prettige werkomgeving waarin er oog en waardering is voor jouw bijdrage. Je gaat niet op in de massa en kan echt het verschil maken. De werkzaamheden zijn gevarieerd, geen dag is hetzelfde. Je gaat zelf programmeren en krijgt de verantwoordelijkheid over het hele 5-assige productieproces. Als organisatie willen we ons door ontwikkelen. Hierin nemen we je graag mee en bieden we jou ruimte om (mee) te groeien. Je krijgt de mogelijkheid om cursussen te volgen maar ook andersom, om anderen in te leren en te begeleiden. Het salaris is marktconform en afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. De werktijden zijn variabel tussen 07:00u en 17:00u. We bieden 25 vakantiedagen plus 13 ATV dagen per jaar. JWM is aangesloten bij de Metaalunie en de CAO metaalbewerkingsbedrijf is van toepassing.

Is jouw interesse gewekt?

Solliciteer dan direct met de solliciteer knop. Ook kun je je CV en motivatie mailen naar Suzanne van Gils, HR Adviseur, via sollicatie@metaalservice.nl. Voor meer informatie over de functie kun je telefonisch contact opnemen met Bas Hamers of Suzanne van Gils, via telefoonnummer 013-50 30 591. Wij zien uit naar jouw reactie!

Team van JWM

Is jouw interesse gewekt? Solliciteer direct via de mail:

Contactgegevens

Laarakkerweg 30a, 5061 JR Oisterwijk

+31 (0)13 5030 591